Extra

Stockholm antog utmaningen

SIMON Stockholm öppnade sina portar för ensamkommande ungdomar vid årsskiftet. När föreningen fick förfrågan att starta svenskundervisning för ungdomar från Afghanistan, gick det inte att tacka nej. Eftersom ensamkommande ungdomar är en extra utsatt grupp vad gäller missbruk och kriminalitet var det en självklarhet för SIMON Stockholm att ta sig an utmaningen. Med hjälp av språkkunniga volontärer kunde föreningen, tillsammans med Verdandi och Kvinnors rätt starta undervisning redan i slutet av januari för ett gäng killar och en tjej som ännu inte fått börja skola. Satsningen har vuxit och allt fler har blivit engagerade. Stockholms Godtemplares Idrottsförening har bjudit på bowlingkväll, Refugee Phones fixade några mobiler, Sundbybergs kommun har bidragit med kursgård för sommarläger och sommaraktiviteter under sommarlovet, och svenskundervisningen bedrivs i samarbete med studieförbundet NBV. Tack alla engagerade! Fler efterfrågas – tillsammans kan vi göra skillnad.