Extra

Jobb och praktik

JOBB

För närvarande finns inga lediga tjänster.

PRAKTIK

Praktik för dig som är student och vill arbeta inom civilsamhället

Brinner du för barns och ungas rätt till en trygg och drogfri uppväxt? Vill du få kunskap om beroendefrågor, narkotikapolitik, samt erfarenhet från civilsamhället? Har du lätt för att uttrycka dig i skrift? Då kan du passa som praktikant hos oss!

Vilka är vi?

Riksförbundet Svenskar och invandrade mot narkotika (Riksförbundet SIMON) är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden organisation, som verkar för ett samhälle fritt från droger, mot främlingsfientlighet och för integration.

Vad får du som praktikant arbeta med?

Som praktikant hos oss medverkar du i den löpande verksamheten och är delaktig i förbundets projekt.

Praktiken innefattar bland annat opinionsbildande arbete, medlemskontakter och uppgifter som rör vårt pågående operativa arbete. Hos oss arbetar du nära vår förbundssekreterare och drogpolitiska sekreterare i arbetet med att stärka och utveckla vår organisation. Du får en god inblick i aktuell narkotikapolitik och ideell organisation. Du får bidra till föreningsutveckling, kommunikation, påverkansarbete och eventplanering på en ideell organisation. Genom praktiken kommer du att få kunskap och erfarenhet av både det operativa och det strategiska arbetet.

Du kommer att delta i planering av arrangemang, planera och genomföra aktiviteter för och med ungdomar, men också assistera t.ex. produktion av kommunikation och utspel, samt arrangera aktiviteter. Du får inblick i bredden av hur påverkansarbete sker och hur underlag tas fram på en ideell organisation.

Kvalifikationer:

Intresse för mänskliga rättigheter, narkotikafrågan, förebyggande insatser, integration, kommunikation

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Goda kunskaper i engelska och gärna i andra språk

Erfarenhet av föreningsliv/ideell verksamhet är meriterande

Önskvärt:

· Inskriven på universitet/högskola

· Att du får någon form av ersättning till exempel CSN

Om praktiken

Då praktiken är obetald bör den ske inom ramen för din utbildning och du behöver ha någon form av ekonomisk ersättning, till exempel från CSN. Heltid från 22 augusti 2022 – 16 december 2022. De exakta datumen för praktikperioden kan diskuteras.

Praktiken är förlagd till vårt kontor i Sundbyberg i Stockholm, men arbetet kan delvis utföras på distans. Utifrån  coronapandemins utveckling, kan praktiken komma att utföras hemifrån med stöd av digitala verktyg.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 15 maj. Skicka ditt CV och personligt brev till epost: simon@simon.org.se. Ange praktikant HT 2022 i ärenderaden. Vi ser fram emot din ansökan!