Extra

Inbjudan till NPC webbinarium

Webbinarium 29 september 14.30-15.30, ” 10 myter om beroende“.

Joar Guterstam är överläkare på Beroendecentrum Stockholm, forskare vid Karolinska Institutet samt ordförande i Svensk förening för beroendemedicin. I denna föreläsning går han igenom tio vanliga påståenden om alkohol- och narkotikaproblem, och förklarar varför modern forskning avslöjat dem som myter.

Webbinarium 13 oktober 14.30-15.30, “Vad säger forskningen om cannabis och cancer”.

I linje med det ökade intresset för cannabisrelaterade effekter, har kopplingen mellan cannabis och cancer blivit alltmer uppmärksammad, med flera publicerade forskningsöversikter under senare år. Men vad säger denna forskning? Mats Ramstedt, forskare på CAN, presenterar rapporten Cannabis och risken för cancer – vad säger aktuell forskning? Rapporten publicerades våren 2022 och har skrivits på uppdrag av NPC, med finansiering från Stiftelsen Ansvar För Framtiden.

Anmälan görs på Narkotikapolitiskt Centers hemsida www.narkotikapolitisktcenter.se