Extra

“SPELA ROLL” – en temavecka om alkoholmissbruk, familjen och hur man kan stötta barn i dessa familjer

Uppmärksamhetsveckan “Spela Roll” vänder sig till barn i familjer där någon har ett alkoholmissbruk. Riksförbundet SIMON ingår i arrangörsgruppen och du som är medlem i SIMON är välkommen att delta på de olika aktiviteterna under veckan.

Spela Roll 2021 äger rum den 8-14 februari. Under veckan kommer det bland annat att hållas digitala seminarier via zoom, som arrangeras av Spela Rolls arrangörsgrupp.  

Seminarierna riktar sig till de som möter barn och unga (ideellt eller i jobbet), ansvarar för verksamheter för barn och unga eller helt enkelt är intresserade av barns rättigheter och vill lära sig mer om hur man kan stötta barn i familjer där någon dricker för mycket alkohol.

Arrangörer av Spela Roll är: Blå Bandet, CAN; Ersta Vändpunkten, Hela Människan, Junis, LP-verksamheten, Motorförarnas helnykterhetsförbund, Nätverket De Glömda Barnen Västra Götaland, Stockholms läns nykterhetsförbund, Stiftelsen Trygga Barnen och Riksförbundet SIMON, Svenskar och invandrade mot narkotika.

Anmäl dig till seminarierna här: https://duspelarroll.se/anmalan2021/